XII Małopolski Konkurs Kucharsko – Cukierniczy o Puchar Izby Rzemiosła i Przedsiębiorczości
Finał XII Małopolskiego Konkursu Kucharsko – Cukierniczego był niezwykle ekscytujący i radosny. Konkurs rozgrywał się w trakcie dwóch dni – 17. 04 dla cukierników i 18.04 dla kucharzy. W obu konkursach tematem przewodnim były „Cztery pory roku”. W zmaganiach kulinarnych wziięli udział uczniowie z dwunastu szkół, w tym także z Czech i Węgier. Poziom wszystkich uczestników był wyrównany. Naszą szkołę w konkurencji kucharskiej reprezentowały uczennice II b ZSZ o profilu kucharz. Pracę dwuosobowych zespołów oceniało jury – przedstawiciele: Izby Rzemiosła, Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników, prasy branżowej. Wszyscy zgromadzeni podziwiali efekty pracy młodych kucharzy, przygotowanych przez nich potraw i sposobu ich prezentacji.
Impreza przygotowana przez Kraków miała wspaniałą oprawę artystyczną. Dla wszystkich uczestników były zorganizowane wycieczki do kilku muzeów w Krakowie. A w trakcie oczekiwania na wyniki uczestnicy jak i widzowie wzięli udział w przedstawieniu „światło i dźwięk” inspirowany tematem konkursu „Cztery pory roku”.

