A
A
A
Ze smakiem przez świat

Podczas realizacji programu „Ze smakiem przez świat” mieliśmy okazję poznać tajniki przygotowywania różnych potraw.
Delektowaliśmy się smakiem i zapachem pieczonych ziemniaków, aromatem ciasta z orzechami i jabłkami oraz zdrowych, kolorowych soków owocowo – warzywnych.
Kiedy za oknem zaczął pojawiać się mrok i wszyscy wyczekiwaliśmy pierwszego śniegu nadszedł czas na wypieki pachnące cynamonem, kardamonem i anyżem. W ramach warsztatów kulinarnych przygotowywaliśmy i ozdabialiśmy świąteczne pierniczki.
Nowy Rok przywitaliśmy na słodko wzorując się na potrawach z różnych stron świata. „Oliebollen” to tradycyjny holenderski przysmak spożywany w Sylwestra. Przypomina nasze pączki pieczone w „Tłusty Czwartek”.
Efekty naszych wspólnych działań zostały utrwalone na fotografiach.
Kiedy za oknem zaczął pojawiać się mrok i wszyscy wyczekiwaliśmy pierwszego śniegu nadszedł czas na wypieki pachnące cynamonem, kardamonem i anyżem. W ramach warsztatów kulinarnych przygotowywaliśmy i ozdabialiśmy świąteczne pierniczki.
Nowy Rok przywitaliśmy na słodko wzorując się na potrawach z różnych stron świata. „Oliebollen” to tradycyjny holenderski przysmak spożywany w Sylwestra. Przypomina nasze pączki pieczone w „Tłusty Czwartek”.
Efekty naszych wspólnych działań zostały utrwalone na fotografiach.