A
A
A
TRZYMAJ FORMĘ – zdrowe odżywianie
II ŚNIADANIE Z KOLOREM W TLE
W dniach od 21 do 25 listopada uczniowie Szkoły Podstawowej przygotowywali zdrowe i pyszne drugie śniadanie z kolorem w tle. Dominującymi kolorami były: pomarańczowy i czerwony. Odżywcze, niecodzienne kanapki i soki bogate w witaminy, dostarczyły dzieciom dużej dawki energii.
Klasa 2SPb zorganizowała „Dzień marchewki”. Drugoklasiści podczas „pomarańczowej” lekcji uczyli się zdrowego sposobu odżywiania, kształtowali umiejętności matematyczne: tworzyli zbiory i przeliczali marchewki. Ponadto doskonalili koordynację wzrokowo – ruchową i umiejętności motoryczne podczas ćwiczeń prowadzonych przy muzyce, zabaw tanecznych z marchewkami, wspólnego wyklejania szablonu marchewki. Z dużym zaangażowaniem śpiewali piosenki związane z tematem.
Punktem kulminacyjnym zajęć było wykonanie oraz degustacja pysznego i zdrowego soku marchewkowego.
Klasa 2SPb zorganizowała „Dzień marchewki”. Drugoklasiści podczas „pomarańczowej” lekcji uczyli się zdrowego sposobu odżywiania, kształtowali umiejętności matematyczne: tworzyli zbiory i przeliczali marchewki. Ponadto doskonalili koordynację wzrokowo – ruchową i umiejętności motoryczne podczas ćwiczeń prowadzonych przy muzyce, zabaw tanecznych z marchewkami, wspólnego wyklejania szablonu marchewki. Z dużym zaangażowaniem śpiewali piosenki związane z tematem.
Punktem kulminacyjnym zajęć było wykonanie oraz degustacja pysznego i zdrowego soku marchewkowego.