A
A
A
Doskonalimy się w zawodzie
26 września 2018
pracownik pomocniczy obsługi hotelowej
Uczniowie klasy II i III o profilu pracownik pomocniczy obsługi hotelowej w czasie praktycznej nauki zawodu wykonują różne prace. W części gastronomicznej zajmują się obróbką wstępną warzyw, mięsa, sporządzaniem zakąsek, deserów, czynnościami porządkowymi. W dziale obsługi konsumenta przygotowują salę konsumencką do obsługi gości, wykonują czynności w zmywalni naczyń stołowych, prasują bieliznę stołową. W części hotelowej zajmują się przygotowaniem pokoi dla gości, tj. wymianą bielizny pościelowej, odkurzaniem, sprzątaniem węzłów higieniczno- sanitarnych, pielęgnacją roślin zielonych w hotelu i na zewnątrz obiektu. Zdobyte umiejętności praktyczne, będą mogli wykorzystać w przyszłości w wykonywaniu zawodu. Uczniów przygotowuje p. Renata Knapczyk.